woensdag 27 januari 2010

Allemaal projectjes

Je kent het wel, overal ben je mee bezig, met dit en dat en ondertussen denk je ook nog: dat moet ik ook nog doen! En vervolgens vergeet je in al je creatieve gedachten dat ook de afwas nog gedaan moet worden en dat een stofzuiger door je huis geen overbodige luxe zal zijn.

Gisteren zijn de kaartjes van Lique's Handmade binnen gekomen en heb ik die verpakt voor de Holy Stitch met een matchbook er in waar een stempel op staat van Lique's met een onwijs leuke cupcake. Ik ben, ondanks dat het maar iets kleins is, heel tevreden over dat zoiets kleins toch er zo leuk uit kan zien!

Ook zijn de kaarten binnen waarop staat dat ik workshops geef. Deze gaan bij ons in het Creatieve Winkeltje in Putten liggen. Erg leuk allemaal dus! Ik kijk er naar uit en hoop dat het gaat lopen op de manier waarop ik hoop. Een boel leuke mensen die ik dingen kan leren en dat zij het ook mensen weer verder zouden kunnen leren, dat zou natuurlijk super zijn!


En ook ben ik bezig met de Haak Opbergzakjes voor Koekeridoo! Er zijn er twee af en ik ben erg tevreden. De kleuren zijn super leuk en de combi's ook. Nog drie te gaan en die zullen dan misschien bij de Holy Stitch te koop zijn, of gewoon op de webwinkel van Koekeridoo


En gaan jullie nog naar de Holy Stitch? Ik ben benieuwd hoe het deze keer zal zijn!

woensdag 20 januari 2010

Het begin voor Lique's Handmade is in volle gang

Al zo'n jaar of 6 ben ik bezig met Lique's Hangmatjes & Co, mijn bedrijfje voor hangmatten voor ratten en fretten. Het is onwijs leuk, vooral ook natuurlijk om dat ik zelf ratten hou. Het is een grote passie van mij. Het is heerlijk om iets te maken en vervolgens je dieren er volop van te zien genieten! Zo zie je hier onze Moos heerlijk genieten van een 'verse' hangmat. Dat is dus genieten!


Maar m'n handen kriebelden toen ik ruim 1,5 jaar geleden een haaknaald in mijn handen kreeg en daar mee aan de slag ben gegaan. Breien had ik al 'geleerd' toen ik nog in groep 5 zat en tsja, die breienaalden, dat was toch niet mijn beste vak, maar ik vond het heerlijk om te doen. Die haaknaald was wel een fijne uitdaging, maar een uitdaging die ik eigenlijk binnen een uur onder de knie had en langzaam aan via de ouderwetse weg, oma, of de nieuwerwetse weg You Tube goed baas kon worden. Ik vond het onwijs leuk en heb vele dingen gemaakt. Ik vond het heerlijk en fantastisch om te doen en genoot er volop van. Ondertussen had ik al is op een handwerk beurs Zpagetti gezien, maar nee, m'n hart werd er niet warm of koud van, tot het wel begon te kloppen ik een setje had gekocht, nou binnen 1 dag was de eerste bestelling bij Hoooked een feit. Ik was helemaal weg van de manier van haken. Soms was het een flinke omschakeling om weer gewoon te haken of amigurumi patronen te lezen.
Nu ben ik zo ver dat ik naast Lique's Hangmatjes & Co een tweede pad in te slaan waar ik al lang over nadenk. Ik al een kleine samenwerking met Tess van Koekeridoo heb met de opberg hoesjes voor haaknaalden. En nu hoop ik veel mensen blij mee te kunnen maken door wat ik mensen wil gaan bieden. Dus Lique's Handmade is ontstaan. Ik ben volop met de website bezig. Het is onwijs leuk om te doen en ik hoop binnenkort jullie te kunnen verwelkomen op mijn nieuwe website en misschien 1 van jullie te mogen ontvangen voor een leuke workshop. Een eerste preview van hoe de site er een beetje uit komt te zien krijgen jullie nu al, kijk en geniet en ik hoop ik dat het een leuk vinden!


Hopelijk kan ik jullie het officiele gauw laten zien!

maandag 18 januari 2010

Oh my Fortune


Ik was er al mee bezig en had het al verteld, maar eindelijk de tijd gevonden na een hele middag hard werken achter de naaimachien om de fortune cookies op de foto te zetten!

Het geluk loopt wel is de tegenovergestelde richting uit van je principes

Geluk alleen maakt niet gelukkig

Na het geluk lezen kan ik jullie vertellen dat ik afgelopen zaterdag in Hardenberg ben geweest. Er werd verteld dat daar een Wolhal zat waar ze wol hadden, veel wol.. Nou ben ik niet snel onder de indruk, maar dit heeft mij toch even onder de indruk doen laten zijn. Je parkeert op een parkeerplaats bij iemands grote vrijstaande huis, alleen scheef geparkeerde auto's en oude vrouwtjes die uitparkeren op een manier waarbij je denkt: dit kan niet goed voor je versnellingsbak zijn. Maar goed, de auto's daargelaten gingen mijn moeder, oma en ik naar binnen. En mijn hemel wat een BOEL wol hebben ze daar. M'n oog viel gelijk op de Scheepjes Softfun voor een nette prijs van 2.45 per bolletje. Ook viel mijn oog op een muts, erg leuk, gekeken naar wol ervoor, gevraagd om het patroon om te kijken of ik het zelf kon veranderen in een kleine dread muts. Maar om er vervolgens niet uit te komen en toch m'n eigen manier te hebben bedacht om een leuke muts te haken. Na bijna 80 euro lichter weg te rijden gingen we nog even langs mijn zus die in Dedemsvaart woont. Je weet wel, zij van Lieve Lyntje! Gezellig een kopje thee gedronken en elkaar weer een boel verteld terwijl moeders en oma op de bank hingen. Ze had weer super gave dingen gemaakt en ik was alweer helemaal verkocht..! Dus ik zou ook tegen jullie zeggen: kijk er is, want het is heeel tof allemaal!

De dreadhead muts ben ik mee bezig en zal ik ook snel foto's van maken!




maandag 11 januari 2010

Ook kennis maken met..

Zoals jullie in mijn voorstel rondje hebben kunnen lezen zijn wij van de dieren. We hadden twee prachtige Berners waarvan helaas op 30 november onze grote lieve vent is overleden, Reza is zijn naam. Hij heeft een bijzondere plek in ons hart Reza was en is nog steeds mijn alles, en het voelt alsof ik een liefde van mijn leven ben verloren...
Maar begin april (2009) hebben wij onze tweede berner mogen ophalen. Reza heeft hem gelukkig nog gekend en die twee hebben samen veel tijd doorgebracht. Ze waren gek op elkaar, al was Reza het zeurende puppengedrag wel is goed zat! Maar wat wil je als hij telkens aan je oren trekt?

Reza was voor ons de meest bijzondere berner die we gekend hebben. Hij heeft het korte gevecht tegen kanker niet mogen winnen en is 5 jaar en 15 dagen geworden.

Maar dan mag het verhaal over onze 'kleine baby pup' Koda niet ontbreken. Op 2 januari is Koda 11 maanden geworden, hij is dus bijna jarig. Het is een bijzonder diertje. Met heerlijke gekke dingen. Hij is echt het gekke ding bij ons in huis. Dol gelukkig zijn wij dat wij onze Koda hebben gevonden en dat hij nu onze liefde mag ontvangen.

Koda volgt al mijn creatieve dingen en gaat er regelmatig met de wol, fleece, haaknaalden, stofjes en amigurumis vandoor. Maar het is een heerlijk ding. Nu jullie dus ook al mijn creatieve dingen zullen volgen is het natuurlijk fijn te weten dat dat gepaard gaat met mijn grote liefde voor dieren en ik dus tussen al mijn knutsels door veel bezig ben met mijn prachtige Berner Koda en de twee Birmanen Annabel en Tana en dan nog de 6 ratten!

zondag 10 januari 2010

Op de grote paddestoel, rood met witte stippen..

Weer een klein projectje af. Ik heb het patroon wat aangepast en m'n weg er in gevonden. Ik heb nog meer ideetjes erbij voor paddestoeltjes, maar voor nu is het deze geworden.

Ook ben ik fortune cookies aan het maken, heb er ondertussen drie af, morgen wil ik er nog een paar maken. Ik zal er foto's van maken, het is heel makkelijk, maar zo enorm leuk!
Nu de wensjes er nog bij bedenken en maken!

Geniet nog van de komende zondag!

woensdag 6 januari 2010

Zpagetti

Al even was ik er mee bezig, maar vandaag heb ik ze allemaal afgewerkt die ik nog hier had. 1 is al naar een vriendin, de andere 4 word er 1 door mij zelf gebruikt!

Het is fantastisch om te werken met zpagetti, je kan er zo ontzettend veel mooie dingen mee maken, tussen door komen er wat tassen die ik gemaakt heb!

Deze tas is van simpel grijze zpagetti, het is een makkelijk model met erin gehaakte handvaten. Stevig zijn ze zeker! En dat is wel prettig!

Gisteren gestart met een ontwerp van Kim van Echt Zoet, maar het viel me niet mee, de zpagetti was eigenlijkt te dik en starten met een Magic Loop werd het niet mooier op.


Toch zal ik 'm even laten zien!

Ook heb al een tas die ik zelf gebruik. Het is van Fuzzy zpagetti, ik was er helemaal blij mee toen ik het zag en heb gelijk goed ingeslagen! Heb er zelf 1 tasje van en die bevalt heerlijk. Gewoon heel simpel, niets geen toeters en bellen, maar bevalt enorm goed!


En dan heb ik nog mijn 1 van mijn allereerste zpagetti projecten, heb deze ook vanmiddag afgewerkt met nieuwe handvaten. Hij heeft de grote van een boodschappen tas bijna. Erg tof!



Dit waren voor nu mijn zelfgemaakt Zpagetti tassen. Als je helemaal dol bent op 1, laat het gewoon even weten, ik wil ze graag voor je maken. Vind het ontzettend leuk om er mee bezig te zijn.

Mijn volgende project? Ik ben bezig met katoenen granny squares maken voor een tas of een deken. Ook weer volop bezig voor de hangmatten, want gisteren hebben we weer 140 meter stof ingeslagen, en waarschijnlijk komt er weer een beurs aan in Maart.


maandag 4 januari 2010

En we gaan van start!

En ja, we hebben besloten om toch van start te gaan met een blog. Wie ben ik? Ik ben Angelique, 23 jaar en altijd creatief bezig. Ik heb mijn eigen bedrijfje al Lique's Hangmatjes (& Co). Het is een bedrijfje met hangmatten voor ratten en fretten, maar toch zeker voornamelijk gericht op ratten. Dit is enorm leuk om te doen, maar een tweede nieuwe uitdaging erbij nemen met mijn andere grote hobby haken is toch ook wel heel erg leuk!
We hebben allemaal plannen, ideeen en een hoofd vol beelden. We willen verder gaan met haken, amigurumi haken, zpagetti haken. Eigenlijk wil ik gaan kijken of ik leverpunt kan gaan worden van Zpagetti, en daarin misschien zelfs workshops gaan geven. En amigurumi leren haken en daar workshops in gaan geven lijken me ook fantastisch!

Ik zal mijn projecten hier laten zien in staat van making en in de staat waarin het moet zijn.

Al met al: WELKOM! Hopelijk gaan jullie mijn blog volgen!